Biotehnološka inovacija

CAP-PEPTIDE-5-LUXFACIEM

Što je CAP Peptide 5?

CAP Peptide 5 je jedinstveni, patentirani peptid, koji se koristi isključivo u proizvodima Luxfaciem Skin Renew. Sprječava i popravlja oštećenja kože te otklanja učinke preranog starenja. Potiče stvaranje i obnovu prirodnog kolagena i sprečava njegovu razgradnju, te usporava procese starenja stanica kože.

Kako je otkriven?

CAP Peptide 5 je proizašao iz više od 20 godina dugog istraživanja skupine uglednih znanstvenika iz područja molekularne biologije s ciljem liječenja posebne, rijetke skupine bolesti telomera (telomeropatija), koje dovode do preuranjenog starenja kože.

S obzirom da su promjene kože koje karakterizira preuranjeno starenje jedan od najčešćih simptoma iz skupine bolesti telomeropatija, došli su do ideje da bi rezultati dobiveni ovim studijama mogli biti korisni u dermatologiji i dermoestetici.

Konsenzusom multidisciplinarnog tima medicinskih stručnjaka 2016 godine (dermatolozi, onkolozi, alergolozi, biolozi i estetski liječnici), u suradnji sa Španjolskim nacionalnim vijećem za istraživanja (CSIC), dolazi do odluke da se CAP Peptide 5 učini dostupnim svima kroz dermokozmetički proizvod, zbog svog snažnog biološkog djelovanja na starenje.

Utjecaj na 5 glavnih uzroka starenja

Kako djeluje CAP Peptide 5?

CAP Peptid 5 je jedinstveni peptid koji djeluje na glavne uzroke starenja kože i na taj način pridonosi značajnom poboljšanju zdravlja kože i omogućuje izraziti anti-age učinak.

Smanjuje razine biomarkera starenja - ß-gala.

Svojim djelovanjem CAP Peptid 5 dovodi do smanjenja senescencije (starenja) stanica, što pokazuju studije bilježeći smanjenje razina najznačajnijeg biomarkera starenja kože – ß-gala.

Održava duljinu telomera i time produljuje život stanica.

Duljina telomera izravno je proporcionalna starenju stanica. CAP Peptid 5 dovodi do produljenja telomera i održava njihovu dužinu, čime pruža zaštitu stanicama kože (fibroblasti), izbjegavajući njihovu programiranu smrt. Održavanje duljine telomera izravno koristi produženju života matičnih stanica kože. Na taj način Luxfaciem Skin Renew pomaže održati kožu mladom i zdravom.

Posjeduje veliku antioksidativnu snagu i protuupalni učinak.

Studije provedene na kulturama fibroblasta pokazuju da CAP Peptide 5 ima jako antioksidativno djelovanje, na način da povećava razine antioksidativnih enzima u koži i time značajno smanjuje oksidativni stres.

Štiti kolagen i pomaže u njegovoj obnovi.

CAP Peptide 5 pokazuje sposobnost obnove i vezanja na kolagenska vlakna čuvajući ih od degradacije, što ima snažan anti-age učinak.

Poboljšava hidrataciju i elastičnost kože.

Uz tretman dulji od 3 mjeseca dokazano povećava elastičnost i hidrataciju kože te smanjuje dubinu i debljinu bora.

Razlikujemo 5 glavnih uzroka starenja:

Skraćenje telomera

Tijekom života stanice kože se dijele i nove stanice zamjenjuju one koje su ostarjele. Prilikom svake stanične diobe postupno se skraćuje duljina telomera, što u konačnici dovodi do propadanja i smrti stanica kože. Proces kojim stanice tijekom vremena gube sposobnost diobe, rasta i funkcioniranja naziva se senescencija ili starenje stanica. Duljina telomera izravno je proporcionalna starosti stanica. Održavanje i produljenje telomera predstavlja jedan od glavnih ciljeva anti-age strategija. Najnovija istraživanja pokazuju da nakupljanje ostarjelih stanica pridonosi kliničkim znakovima starenja kože.

Oksidativni stres

Starenjem, bilo zbog vanjskih čimbenika (npr. UV zračenje) ili unutarnjih fizioloških čimbenika (genetika), mijenja se oksidacijsko stanje kože, gubi ravnoteža između protektivnih mehanizama kože i oksidacijskih procesa, te dolazi do nakupljanja slobodnih radikala kisika (ROS). Nestabilni radikali oštećuju stanične strukture i pokreću čitav niz različitih neželjenih procesa. Napadnute i oštećene stanične strukture više ne vrše svoju, za život stanice važnu funkciju. Ukoliko se oštećenja inducirana slobodnim radikalima u nekom trenutku ne zaustave i poprave, njihov kumulativni efekt u konačnici dovodi do nepopravljivih oštećenja, moguće alteracije i stanične smrti.

Gubitak kolagena i hidratacije kože

S godinama koža gubi elastičnost zbog nedostatka, promjene strukture i arhitekture kolagena i elastina, ključnih proteina koji uz hijaluronsku kiselinu održavaju kožu mladom i hidratiziranom, što utječe na dubinu i veličinu bora.

Akumulacija ß-gala

ß-gal je enzim koji predstavlja jedan od najznačajnijih biomarkera starenja. Sa starenjem stanica njegova se koncentracija povećava.

Smanjivanje matičnih stanica

Matične stanice sudjeluju u stvaranju i obnavljanju stanica kože. Naša koža obiluje matičnim stanicama, a starenjem ih počinjemo gubiti.

LUXFACIEM SKIN RENEW7 2

SMART sustav

Pametan sustav isporuke aktivnih tvari

Tamo gdje sve počinje

Dosezanje najdubljih slojeva kože nije lak zadatak i za to su neophodni spojevi s određenim specifičnim transportnim fizikalno-kemijskim svojstvima. Mnogi kozmetički pripravci nisu u stanju prijeći prirodnu barijeru kože, što znači da je aktivnim sastojcima onemogućen pristup dubokim slojevima kože u kojima moraju obavljati svoju funkciju. Upravo u tim slojevima, u kojima djeluje CAP Peptide 5, nalazimo najveću količinu kolagena.

Luxfaciem Skin Renew predstavlja inteligentan, nov i jedinstven sustav koji olakšava pristup CAP Peptidu 5 dubokim slojevima kože, kako bi je štitio i obnovio. Ovaj inteligentni sustav isporuke aktivnih sastojaka nazvan je SMART sustav isporuke. Osigurava veću i dugotrajniju učinkovitost na način da otpušta CAP Peptide 5 tamo gdje je najpotrebniji.

Scroll to Top