Dostava

Dostava i isporuka

Prodavatelj će narudžbe dostaviti u sva mjesta i gradove na području Republike Hrvatske, putem dostavnog partnera Overseas Expressa. Narudžbe se ne dostavljaju izvan Republike Hrvatske.

Narudžbe će biti poslane u roku 3 radna dana (subote, nedjelje i praznici isključeni), ovisno o trenutnoj raspoloživosti artikla. Ukoliko Prodavatelj  neće moći isporučiti pošiljku u navedenom roku ili uopće, o tome će obavijestiti Kupca. Kupac pritom može odlučiti hoće li prekinuti narudžbu ili pričekati da naručeni proizvod postane dostupan. Novac s kreditne kartice Kupca neće biti povučen do trenutka isporuke.

Narudžba će biti isporučena putem Overseas Express kurirske službe. Ukoliko Kupac želi dostavu drugim putem, molimo da o tome obavijesti Prodavatelja odmah nakon narudžbe. Kako bismo osigurali što kvalitetniju komunikaciju između Kupca i dostavljača,  Kupac je suglasan da Prodavatelj dostavljaču ustupi i kontakt broj telefona i e-mail adresu koje je Kupac naveo prilikom registracije. Prije dana isporuke dostavljač će obavijestiti Kupca e-poštom o planiranom terminu dostave. U obavijesti će biti priložen i kontakt broj službe za korisnike Overseas Expressa, na kojem Kupac može naknadno promijeniti ili dogovoriti termin dostave koji mu odgovara.

Dostava će biti obavljena u roku 1-2 radnih dana nakon što  Prodavatelj pripremi paket (subote, nedjelje i praznici isključeni), osim manjih mjesta i otoka, za koje se primjenjuje važeći raspored vožnje Overseas Expressa.

Prije isporuke Prodavatelj provjerava svaki proizvodu svrhu sprječavanjaslanja oštećenih proizvoda. Kupac je dužan pošiljku preuzeti pred dostavljačem kako bi se izbjegle naknadne reklamacije zbog pošiljke oštećene prilikom dostave.

Za iznos narudžbe manji od 100 € trošak dostave snosi naručitelj i ona iznosi 4 € (PDV uključen) za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.

Za iznos narudžbe manji od 100 €, a uz opciju plaćanja prilikom preuzimanja, naplaćuje se dodatnih 5 €. Ukupan iznos za tu vrstu usluge je u tom slučaju 9 € (PDV uključen).

Za iznos narudžbe (ukupno, samo proizvodi) u iznosu od 100 € ili više,  dostava je besplatna za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.

U cijenu poštarine uračunat je PDV i pakiranje proizvoda.

Kupac je dužan bez odlaganja robu pregledati i u roku od 8 dana obavijestiti Prodavatelja o vidljivim nedostacima robe. U suprotnom Prodavatelj ne odgovara za vidljive nedostatke na kupljenoj robi.

U slučaju skrivenih nedostataka, Kupac mora obavijestiti Prodavatelja u roku od 8 (osam) dana od dana otkrivanja istih, u protivnom gubi pravo te postupanje po istom. Po isteku roka od 6 (šest) mjeseci od primopredaje robe Prodavatelj se oslobađa odgovornosti za nevidljive nedostatke.

Ako je Kupac uredno obavijestio Prodavatelja o nedostacima (vidljivim i skrivenim), može u skladu s čl.410. Zakona o obaveznim odnosima zahtijevati od Prodavatelja po svom izboru: (I) uklanjanje nedostatka, (II) zamjenu robe drugom robom bez nedostatka, (III) smanjenje kupoprodajne cijene, (IV) raskid ugovora.Ova prava se prmjenjuju pod uvjetima i na način utvrđen Zakonom o obveznim odnosima.

Nakon isteka roka od dvije godine od primitka proizvoda, neovisno o pravovremenoj obavijesti Kupca o nedostacima sa strane Prodavatelja, Prodavatelj više ne odgovara za nikakve nedostatke.

Scroll to Top