Promjene vezane za novu Listu pomagala HZZO-a

Promjene vezane za novu Listu pomagala HZZO

Poštovani korisnici Medtronic inzulinske pumpe,

Slijedom današnje objave u Narodnim novinama, slobodni smo poslati obavijest vezano za pomagala za Medtronic MiniMed inzulinsku pumpu:

Promijenjena je indikacija za pomagala odašiljač i senzor: ukinuto je dobno ograničenje (do 8.god. života). Indikacija sada glasi:

„Za osigurane osobe koje boluju od šećerne bolesti i primaju inzulin putem inzulinske pumpe te i dalje imaju: učestale, neprepoznate i noćne hipoglikemije; neosjetljivost na hipoglikemije zbog čega bolesnici ne prepoznaju simptome ni tijekom dana ni tijekom noći; velike oscilacije glikemije, nezadovoljavajuću metaboličku kontrolu bolesti (HbA1c>7,5%); alergije na druge vrste senzora; osobitu sklonost nastanku hipoglikemija zbog pridruženih bolesti ili aktivnosti kojima se bave (aktivni sportaši); djeca sa intelektualnim poteškoćama, zbog čega ne mogu prepoznati niti upozoriti na simptome hipoglikemije; tijekom prekoncepcije kako bi se postigla što bolja regulacija prije trudnoće i tijekom trudnoće kako bi se na vrijeme prepoznale i izbjegle jake hipoglikemije.

Osigurana osoba koja je ostvarila pravo na predmetno pomagalo, ne ostvaruje pravo na uređaj za neograničeno skeniranje razine glukoze u međustaničnoj tekućini „FreeStyle Libre“ i pripadajući senzor.

Osigurana osoba koja je ostvarila pravo na predmetno pomagalo, ostvaruje pravo na najviše do 1475 komada godišnje dijagnostičkih trakica za mjerenje glukoze u krvi uređajem i na najviše do 1475 komada godišnje lanceta za vađenje krvi iz prsta za kontrolu glukoze u krvi.

Osigurana osoba ne ostvaruje pravo na povećanu količinu senzora za kontinuirano mjerenje glukoze.“

Predmetna pomagala kao i do sada predlaže specijalist pedijatar, endokrinolog dijabetolog i specijalist interne medicine, endokrinolog dijabetolog, a propisuje izabrani liječnik opće medicine.

 Sa Liste pomagala izbrisana su pomagala zaštitna navlaka za inzulinsku pumpu, zaštitna navlaka za inzulinsku pumpu-silikonska i pojas za struk za inzulinsku pumpu. Navedena pomagala više neće biti moguće dobiti na Potvrdu o pomagalima (doznaku).

Pritiskom na link  nalazi se ažurirani izvadak za pomagala za Medtronic MiniMed inzulinsku pumpu s pripadajućim HZZO šiframa.

MediLigo Tim

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter