MiniMed™ 740G sustav sa SmartGuard™ tehnologijom

Preventivna tehnologija koja pomaže u sprječavanju hipoglikemije1,2
MM740G

Sustav inzulinske pumpe MiniMed 740G sa inovativnom tehnologijom SmartGuard oponaša način na koji zdrava gušterača ispušta bazalni inzulin u vaše tijelo i pomaže pri što boljoj kontroli glukoze. Olakšava održanje glikemije u ciljnom rasponu i omogućuje da se bolje prilagodite svojoj dnevnoj rutini. Riječ je o senzorom potpomognutoj terapiji inzulinskom pumpom koja omogućuje uvid i upozorenja o promjenama u razinama glukoze u organizmu te automatsko zaustavljanje i nastavljanje isporuke inzulina. Sve to s personaliziranim postavkama koje odgovaraju vašem svakodnevnom životu i terapijskim potrebama. Značajka SmartGuard automatski će zaustaviti isporuku inzulina prije nego što glukoza izmjerena senzorom dođe do unaprijed postavljene donje granice te će je automatski nastaviti kada se razine glukoze oporave. Isporuka inzulina će se nastaviti kada inzulinska pumpa procjeni da je postignuta razina glukoze zadovoljavajuća i nema opasnosti od hipoglikemije. Time se postiže bolja kontrola dijabetesa.

Značajka SmartGuard sprječava do 80% hipoglikemija bez povećanja opasnosti od hiperglikemije.2

Dijelovi sustava Minimed 740G:

Slika uređaja na stomaku-MM740G

Prediktivni algoritam SmartGuard sprječava da dođete na nisku razinu glukoze. Sustav kontinuirano provjerava razine glukoze izmjerene senzorom svakih 5 minuta, danonoćno, radi predviđanja i sprječavanja niskih razina 30 minuta unaprijed. Moguće je postaviti nekoliko granica niskih razina odvojeno za razdoblje dana ili noći.

image001

* Da bi se aktivirala funkcija automatskog prekida isporuke inzulina prije donje granice moraju se zadovoljiti sljedeći uvjeti: 1. Vrijednost glukoze izmjerene senzorom je istovjetna ili manja vrijednosti

3,9 mmol/L iznad donje granice; 2. Predviđa se da će glukoza dosegnuti donju granicu + 1,1 mmol/L kroz 30 minuta.

** Da bi se aktivirala funkcija automatskog nastavka isporuke inzulina moraju se zadovoljiti sljedeći uvjeti: 1. Vrijednost glukoze izmjerene senzorom mora biti 1,1 mmol/L iznad postavljene donje granice te se očekuje da će unutar otprilike 30 minuta biti 2,2 mmol/L iznad donje granice; 2. Isporuka inzulina bila je prekinuta najmanje 30 minuta.

Mobilna aplikacija MiniMed Mobile, koja čini dio sustava, na zaslonu mobilnog telefona prikazuje podatke o trenutnim vrijednostima glukoze, grafikon trenda, vrijeme provedeno u rasponu od 3,9 do 10,0 mmol/l, količine isporučenog inzulina i strelice smjera kretanja glukoze. 

Preko mobilne aplikacije CareLink Connect moguće je podijeliti podatke o glukozi u realnom vremenu sa svojim skrbnicima i voljenim osobama. Aplikacija je izuzetno korisna za roditelje kako bi ostali informirani o djetetovim razinama glukoze dok je u školi, na izletu ili druženju s prijateljima, čime se postiže veći osjećaj sigurnosti.

Postoji mogućnost pohranjivanja podataka iz inzulinske pumpe i uređaja za kontinuirano mjerenje glukoze u softver CareLink Personal, koje kasnije možete podijeliti sa svojim dijabetologom.

Način izdavanja

Terapiju inzulinskom pumpom preporučuje liječnik endokrinolog, dijabetolog (internist ili pedijatar), koji će nastaviti skrbiti o bolesniku. Postojeći korisnici MiniMed inzulinskih pumpi mogu ostvariti pravo na pripadajući odašiljač i senzore na doznaku, ukoliko dobiju preporuku nadležnog dijabetologa.

1. Choudhary P, et al. Hypoglycemia Prevention and User Acceptance of an Insulin Pump System with Predictive Low Glucose Management Diabetes Technol Ther. 2016; 18(5):288-291

2. Bosi E, et al. Efficacy and safety of suspend-before-low insulin pump technology in hypoglycaemia-prone adults with type 1 diabetes (SMILE): an open-label randomised controlled trial. Lancet Diabetes Endocrinol 2019;7: 462–72

Provjerite kompatibilnost mobilnih aplikacija MiniMed™ Mobile i CareLink™ Connect sa svojim pametnim telefonom.

Brošura za MiniMed 740G

Scroll to Top